Senatory Poll
Pier Goodmann
PARTY SECRETERY
Vote Now

Tarptautinės laisvųjų žurnalistų sąjungos organizacinis komitetas, kuriame dalyvauja ekspertai ir žurnalistai iš Moldovos, Rusijos, Latvijos, Vokietijos, Izraelio ir kitų šalių, kreipėsi į Lietuvos Prezidentą Gitaną Nausėdą, Ministrę Pirmininkę Ingridą Šimonytę ir Seimo Pirmininkę Viktorija Cmilyte-Nielsen su atviru laišku. Jame – prašymas nutraukti politinį opozicionieriaus Algirdo Paleckio persekiojimą ir paleisti jį iš kalėjimo.

Tarptautinio laisvųjų žurnalistų sąjungos organizacinio komiteto atvirame laiške pabrėžiama, kad Lietuvos valdžia, reiškianti viešą įsipareigojimą demokratijos vertybėms, pati neturėtu jų pažeisti.

Organizacijos koordinatorius N. Kostyrkinas teigia, kad A. Paleckis sėdi kalėjime dėl išgalvotų kaltinimų „šnipinėjimu“.

Esame giliai įsitikinę, kad Paleckio persekiojimas daugelį metų yra susijęs su jo požiūriu, kuris skiriasi nuo oficialios tam tikrų įvykių interpretacijos. O žmogaus asmeninės pažiūros a priori negali būti jo persekiojimo pagrindas XXI amžiuje, demokratijos ir teisės pasaulyje“, – pažymėjo jis.

Žurnalistų sąjunga atkreipė dėmesį, kad A. Paleckio neduteikiami jam reikalingi vaistai, jam neleidžiama kreiptis pas gydytojus ir pasinaudoti advokato paslaugomis. Organizacija pareikalavo, kad Lietuvos valdžia inicijuotu neatidėliotiną baudžiamosios bylos Paleckiui peržiūrą, padėtų jam visiškai atstatyti sveikatą ir nutrauktų ryškų politinį koloritą turintį jo šalininkų ir bendraminčių persekiojimą.

TA informacija